Oglasna tabla

Članak je filtriran: petak, 10 Novembar 2023
petak, 10 Novembar 2023 20:03

SLAVIMO SVJETSKI DAN NAUKE -10. NOVEMBAR


Svaki dan je dan otkrića!

Ovaj poseban dan, obilježava se 10. novembra i slavi ne samo nauku, nego neumorni trud, strast i posvećenost za istraživanjem, otkrivanjem i inovacijama.
Nauku čine naučnici, ali je čine i svi oni koji stoje na putu razvoja jednog naučnika.
Danas, više nego ikada, svijet se oslanja na nauku. Od razumijevanja klimatskih promjena do razvoja novih tehnologija.
Nauka živi u učionicama širom svijeta, pretvarajući svaki dan u priliku za nova otkrića.

Članovi Biološko - ekološke sekcije: Sajra Čorbadžić, Lamija Selimović, Senaida Lulić, Adna Tunović i sekcija

Mladi fizičari: Alisa Baralija, Bakir Tucović, Aya El Gaher, Dženita Čorbadžić, Lamija Čolaković, Hanna Bajrić, Harisa Mušić, Adna Šabanović, Amina Halilović, Šafro Asja, Lejla Šetka, Amna Žujo, Maida Mehremić, Belma Crnomerović, Nejra Pinjić, Selma Čamo, Davud Vodenčarević, Henna Korjenić, Esma Veledar, Dalila Boškailo, Džejla Balić, Maida Avdić, Elvin Garbo, Amer Zekić, Džana Brkan, Ljevo Edis, Mirza Beglerović, Edna Toporan, Dalila Jelovac su svojim današnjim radom pokazali da je granica znanja nevidljiva, a put ka nauci prožet zanimljivostima, trudom i radom.

Objavljeno u Novosti

10. novembra se obilježava Svjetski dan nauke naglašavajući ulogu i značaj nauke u društvu i svakodnevnom životu. Tim povodom su ove sedmice učenici prvih razreda naše Škole uzeli učešće na online izazovu “Dabar informatičar”. 

Ovaj izazov je međunarodnog karaktera a cilj mu je promocija informatike kao nauke. Učenici su imali priliku da se zabave rješavajući zadatke i igre logičkog tipa gdje se vrednuje kritičko razmišljanje i zaključivanje učenika što je važno u programiranju ali i u svakonevnim životnim aktivnostima. 

Objavljeno u Novosti

© 2013 Srednja medicinska škola - Mostar.
Design by grizovic.com