Članak je filtriran: srijeda, 20 Oktobar 2021
Povodom "Svjetskog dana hrane”, 16. 10. učenici Srednje medicinske škole Mostar su pripremili edukativni program i organizirali humanitarnu akciju prikupljanja namirnica za socijalno ugrožene kategorije.
Ovaj datum se tradicionalno obilježava u našoj školi, a odaziv na humanitarnu akciju je svake godine sve veći što nam predstavlja veliko zadovoljstvo u radu.
Članovi Sportske sekcije i  Mladi hemičari su pripremili zanimljive prezentacije na teme: 
"Ishrana srednjoškolaca" i "Ishrana sportista", dok je proteklih dana Biološko - ekološka sekcija sa svojim članovima organizovala akciju prikupljanja hrane koja je danas uručena Udruženju građana "Zajedno za naš grad".
Zahvaljujemo se svim učenicima i profesorima na ovom humanitarnom činu.
Sve dok dijelimo znanje, dijelit ćemo i nafaku, jer uistinu naše malo nekome će značiti mnogo.
Objavljeno u Novosti
srijeda, 20 Oktobar 2021 21:22

Cross za djecu u okviru kampanje "Dani srca"

Sportski savez Grada Mostara u saradnji s Udruženjem kardiologa Hercegovačko-neretvanskog kantona, u okviru kampanje "Dani srca", dvanaestu godinu za redom promovira zdrave stilove života kroz uključivanje što većeg broja mladih, sportista i ostalih građana Grada Mostara u niz sportsko-rekreativnih aktivnosti. Povodom  ove manifestacije u subotu 2. oktobra je organizovan Cross za djecu predškolskog uzrasta, učenike osnovnih i srednjih škola Grada Mostara na relaciji Španski trg – Bulevar.
Naravno da su i učenice i učenici Srednje medicinske škole Mostar uzeli učešće i predstavili su našu školu izuzetno dobro.
Učenk IIb razreda Vedad Subašić je osvojio prvo mjesto u kategoriji prvih i drugih razreda, dok je učenik Macić Al Dino osvojio treće mjesto u kategoriji trećih i četvrtih razreda. I ostali učesnici iz naše škole su zablježili zapažene rezultate.
Čestitmo našim učenicima na osvojenim nagradama kojim su nas učinili ponosnim, a i našem prof. Refiku Islamoviću koji ih je veoma dobro pripremio.
 
Objavljeno u Novosti

Međunarodni dana mira u Srednjoj medicinskoj školi Mostar obilježen nizom radionica! 


23. septrembra su maturanti naše škole: Nejra Brzina, Lejla Zukić, Emina Novaković, Anesa Džiho, Nejra Zolj, Haris Medar, Adela Delić, Lejla Hasić, Džejlana Šator, Ena Zekić, Almin Mrndžic i Samir Trebović u pratnji profesorica Muhibić Madžide i Dženade Mehremić učestvovali u nizu aktivnosti koje su predstavnici Muzeja ratnog djetinjstva iz Sarajeva, u okviru Međunarodnog dana mira, organizovali u Centru za kulturu Mostar.

Radionice su bile interaktivne i na njima se razgovaralo o načinima izgradnje mira, kao i o ulozi pojedinca u tom procesu.
Naši učenici su kroz niz aktivnosti imali priliku razmijeniti mišljenja i saznati više o tome kako ratno seksualno nasilje utječe na pojedince, ali i procese izgradnje mira.
U okviru radionice učenici su imali priliku posjetiti i izložbu "Progovara(j)mo" postavljenu u prostorijama Centra za kulturu uz osvrt na to kako društvo često prebacuje krivicu sa počinitelja na žrtvu seksualnog nasilja.

Zanimljivo je bilo posjetiti izložbu "Progovara(j)mo" i vidjeti da su mladi spremni razgovarati o skoroj teškoj prošlosti, posebno iz razloga što je prevazilaženje podjela neophodno kako bi se izgradila bolja budućnost!

 

 

Objavljeno u Novosti

© 2013 Srednja medicinska škola - Mostar.
Design by grizovic.com