subota, 25 Maj 2024 21:43

Mostarska liska: Predstava “ Ne daj se generacijo”

Naš kolektiv je utorak, 21. maja, u prepunoj sali Narodno pozorište Mostar, u okviru 21. Međunarodnog festivala “Mostarska liska”, imao priliku zaista uživati gledajući predstavu “Ne daj se generacijo” autora Alena Muratovića, u režiji Marija Drmaća i Alena Muratovića.

Radnja prati priču o dvije prijateljice koje su nerazdvojene dugi niz godina. Mario Drmać i Alen Muratović predstavljaju nam se u ženskim likovima Bebe i Ruže. Tekst u osnovici tretira temu prijateljstva. Svakodnevnica i preživljavanje uz stereotipne, nametnute forme osobama treće dobi. Želja za iskorakom, neprihvatanjem standardizovanih obrazaca junakinje ove priče odvodi na novo i nepoznato putovanje. Odbijanjem konvecionalnosti dolaze do iskustava koje ih mijenjaju i život čine uzbudljivijim. Upuštaju se u avanture koje im omogućavaju iznenađenja. Otkrivaju život za kakav su mislili da je iza njih.

Svako bi poželio ovakvog prijatelja poput Bebe i Ruže. I to je ono za čim ciljano idemo. Da se zapitamo kuda jurimo i koliko imamo iskreno vremena za prijatelja i kome se požaliti u najtežim trenucima. 

© 2013 Srednja medicinska škola - Mostar.
Design by grizovic.com