srijeda, 06 Mart 2024 18:42

Uspjeh učenika na regionalnom takmičenju srednjoškolaca u poduzetništvu

 U prostorijama Gimnazije Mostar, jučer, 5.3.2024. godine održano je 11. takmičenje u poduzetništvu mladih (S.T.A.R. Challenge).

S.T.A.R. Challenge je takmičenje u poduzetništvu za srednjoškolce iz cijele BiH, kojeg se sjećate pod nazivom MUNJA BUSINESS CHALLENGE, održava se svake godine, počevši od 2013. godine.

 Na ovogodišnjem takmičenju, Srednju medicinsku školu Mostar su predstavljali sljedeći učenici: Samra Karadža, Erol Zukanović, Sajra Bojčić, Zehra Drljević, Rania Zukanović, Eman Fazlagić, Ekrem Zekić, Sajra Čorbadžić, Hana Rahimić, Sanel Baljić i Amina Karadža.

Učenice Samra Karadža i Rania Zukanović su zajedno sa svojim timom osvojile 3. mjesto, dok je učenik Eman Fazlagić bio dio tima koji je osvojio 2. mjesto.


Kroz učešće na takmičenju S.T.A.R. Challenge mladi srednjoškolci razvijaju svijest o poduzetništvu i biznisu, rade na razvijanju vještina, rješavanja problema, timskog rada i kroz sve to unapređivanja vlastitog samopouzdanja što je od ključne važnosti za snalaženje na tržištu rada.

© 2013 Srednja medicinska škola - Mostar.
Design by grizovic.com