Oglasna tabla

ponedjeljak, 13 Novembar 2023 22:29

"Pod nebom vedre vjere -Islam i Evropa u iskustvu Bosne"

Danas je 270 učenika i profesora Srednje medicinske škole Mostar posjetilo multimedijalnu izložbu koja je projekat Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.
Izložba je plod dvogodišnjeg rada više od 100 najistaknutijih eksperata iz oblasti društvenih i humanističkih nauka koji su nesebično radili na istraživanju, sistematiziranju i evidenciji svega što je vrijedno iz naše historije, kulture i vjere na prostoru Bosne i Hercegovine i Sandžaka.
Projekat tematizira i interpretira jedinstveno duhovno, kulturno, civilizacijsko, političko-pravno naslijeđe, kulturnu baštinu, umjetničku, naučnu, graditeljsku, književnu i druge duhovne izraze bosanskog islama te dijalog i prožimanje s drugim religijama.
Izložba na vjerodostojan način pokazuje kako su bosanski muslimani u svom islamskom identitetu integrirani u moderne evropske, demokratske i humanističke vrijednosti i tokove.
Nakon izložbe koja na svakog posjetitelja ostavlja snažan utisak, profesori i učenici naše škole su ostatak dana proveli u ugodnom druženju i šetnji sarajevskim ulicama.

© 2013 Srednja medicinska škola - Mostar.
Design by grizovic.com