Oglasna tabla

srijeda, 18 Oktobar 2023 21:41

Hanan Begović i Hana Šunje osvojile prvo i treće mjesto na literarnom konkursu

U utorak, 17.10. 2023. godine, u organizaciji Pedagoškog zavoda Mostar i Narodne biblioteke Mostar povodom 8. septembra Međunarodnog dana pismenosti upriličen je Čas sjećanja na književnika Abdurezaka Hifzi Bjelevca.

U prostorijama Narodne biblioteke na Luci učesnici programa dr.sc. Enisa Gološ, Omer Mičijević, prof., mr.sc. Nusret Omerika, Tanja Avdić, prof. i moderator Anisa Mujić, prof. govorili su o značaju pismenosti, ortografskoj normi i standardu bosanskoga jezika kao i njegovanju kulture sjećanja na bosanskohercegovačke književnike i njihova vrhunska književna ostvarenja kao što je i roman "Minka" Abdurezaka Hifzi Bjelevca.
Tokom programa su dodijeljene nagrade za najbolja literarna ostvarenja učenika na konkursu iz oblasti kulturne baštine Bošnjaka na temu: Pitanje ženske emancipacije u romanu "Minka" Abdurezaka Hifzi Bjelevca.
Dvije naše učenice su nagrađene i to Hanan Begović za osvojeno prvo mjesto i Hana Šunje za osvojeno treće mjesto.
Od srca čestitamo našim vrijednim i talentovanim učenicama. Želimo im još mnogo kvalitetnih i lijepih radova i još mnogo uspjeha u daljem radu uz pomoć mentorice, profesorice Tanje Avdić.
Na konkursu su učestvovale i Dalila Memić, Senida Beglerović i Merima Kurtović te tako svojim angažmanom i kvalitetnim radovima doprinijele procesu očuvanja kulturne baštine i afirmaciji pismenosti na bosanskom jeziku.
Ovaj događaj su svojim prisustvom uveličali i direktorica Aida Tucović, profesor Jasmin Macić kao i učenici naše škole koji su bili podrška svojim kolegicama.

© 2013 Srednja medicinska škola - Mostar.
Design by grizovic.com