Oglasna tabla

srijeda, 05 April 2023 12:25

Finale takmičenja za srednjoškolce u poduzetništvu

U periodu od 1. do 3.4.2023. godine u Sarajevu je održano Finale S.T.A.R. Challenge tj. 10. državnog takmičenja srednjoškolaca u poduzetništvu Šezdeset mladih koji su pobijedili na četiri polufinala (u Banja Luci, Mostaru, Tuzli i Sarajevu sa 206 učesnika iz 58 srednjih škola iz cijele BiH), učestvovalo je u finalu koje je počelo u okviru STARfesta. 
 
Učenica trećeg razreda naše škole, Amina Karadža, je prisustvovala navedenom događaju i stekla iskustvo i vještine za koje vjerujemo da će iskoristit na pravi način. 
 
Kroz S.T.A.R. Challenge učenici razvijaju svijest o biznisu i poduzetništvu, kao i vještine rješavanja problema, timskog rada, analitičkog razmišljanja, prezentacijske vještine, te unaprijeđuju i vlastito samopouzdanje, sve to što je sutra od velike važnosti kada se nađu na tržištu rada.
 
Ove godine tema takmičenja je bila promocija Evropske godine vještina čime Evropska unija želi poseban akcent staviti na važnost razvoja vještina kako zbog novih generacija, tako i čitave ekonomije i razvoja društva.
 
Organizator takmičenja je Inkubator društvenih inovacija „MUNJA“ sa svojom info platformom HOCU.ba, eLearning platformom STAR.study u sklopu projekta Nova Generacija BiH za EU podržanog od strane Ministarstva vanjskih poslova i međunarodne saradnje Italije. Finale je održano u Centru za kulturu i mlade Općine Centar i Homework Huba.

© 2013 Srednja medicinska škola - Mostar.
Design by grizovic.com