Oglasna tabla

: Ремонт ноутбуков hp pavilion. Ремонт ноутбуков hp своими руками. Ремонт клавиатуры ноутбука hp. Сервисный центр samsung ремонт планшетов. Быстрый ремонт планшетов samsung. Ремонт планшетов samsung galaxy tab. Штукатурка стен своими руками. Качественная венецианская штукатурка своими руками. Наружная штукатурка своими руками.
Смартфон samsung galaxy отзывы. Хороший обзор смартфонов samsung galaxy. Смартфон samsung galaxy ace 2. Горнолыжные курорты италии отзывы. Лучшие горнолыжные курорты италии. Горнолыжные курорты италии фото. Лазерная коррекция зрения. Качественная коррекция зрения стоимость. Операция по коррекции зрения. Язык программирования python. Учим python быстро. Весь язык python с нуля. Лечение сетчатки глаза. Нервный тик глаза лечение. Болезни глаз лечение.

Učenik generacije

 

Školska 2015/2016. godina

 

 

 

          Maidu Hajdarović, jednu od najaktivnijih i najvrijednijih učenica Srednje medicinske škole Mostar, Nastavničko vijeće Srednje medicinske škole Mostar proglasilo je učenikom generacije za školsku 2015/2016. godinu.

Maida je, uz odličan uspjeh i primjerno vladanje, sve četiri godine obavljala dužnosti predsjednika OZ, te je aktivno učestvovala u realizaciji brojnih projekata i takmičenja na kojima je ostvarivala zapažene rezultate. Maida je bila među glavnim organizatorima brojnih školskih i kantonalnih humanitarnih akcija. Takođe, bila je redovni član hemijske, matematičko- informatičke i biološko-ekološke sekcije.

13282213 1159397484090510 1963957890 n"Tokom svoga školovanja u Srednjoj medicinskoj školi, učestvovala sam i pobijeđivala na raznim takmičenjima:

-      učešće na Školskom takmičenju iz matematike (dva puta);

-      osvojeno prvo mjesto na Školskom takmičenju iz matematike (dva puta);

-      učešće na Kantonalnom takmičenju iz matematike (dva puta);

-      učešće na Kantonalnom takmičenju iz fizike;

-    učešće na Međunarodnom takmičenju „Noć istraživača“ sa projektom „EKO KOZMETIKA“;

-      učešće na Internacionalnom takmičenju“ Burch Olympiad“ sa projektom „GENETIČKI MODIFICIRANI ORGANIZMI

I HRANA“;

-      učešće na Kantonalnom takmičenju iz bosanskog jezika i književnosti (dva puta);

-      učešće na Općinskom takmičenju iz demokratije „Civitas“;

-      osvojeno prvo mjesto na Općinskom takmičenju iz demokratije;

-      učešće na projektu „Sedmica mira“ sa prezentacijom „INTERNET U ZAŠTITI OKOLINE“.

 

Smatram da je jedini način da se suprotstavimo negativnim pojavama u društvu, ulaganje u obrazovanje i kontinuirana nadogradnja znanje, jer čovjek bez znanja je niko i ništa. Ukoliko želimo da uspijemo treba da se trudimo, i da ne odustajemo, i potrebno je mnogo hrabrosti, ali bez vjere u sebe mnogi veoma brzo odustaju od svojih snova. Planiram upisati Medicinski fakultet, ali potrebno je prvo položiti prijemni ispit, a ova titula mi je dala motivaciju za dalje učenje i pripremanje, jer ipak se trud, rad i istrajnost na kraju isplate.

 

Za ovaj uspijeh želim da zahvalim svojim roditeljima, koji su mi bili uzor i uvijek će i biti.“

 

 

 

Školska 2014/2015. godina

 

 

          Učenik generacije Srednje medicinske škole Mostar za školsku 2014/2015. godinu je Merima Tanović, učenica IVa odjeljenja.

          Merima je od prvog razreda imala odličan uspjeh i primjerno vladanje i sve četiri godine bila je predsjednik odjeljenske zajednice 11287229 989488237742184 1671440865 ni član Vijeća učenika. Bila je i aktivan član Sportske sekcije s kojom je, zajedno sa svojim timom i profesorima, ostvarila sljedeće rezultate:

         - zlatna medalja na takmičenju mostarskih srednjih škola u rukometu (II razred);

         - zlatna medalja na takmičenju mostarskih srednjih škola u malom fudbalu (III razred);

         - najbolji strijelac malonogometnog turnira i kapiten naše ekipe (III razred);

         - bronzana medalja na takmičenju mostarskih srednjih škola u košarci (IV razred);

         - bronzana medalja na takmičenju mostarskih srednjih škola u odbojci (IV razred).

Merima je svoju školu predstavljala i na svim ostalim sportskim manifestacijama u organizaciji Sportskog saveza Grada Mostara, koje su se održavale na nivou srednjih škola, kao što su: stolni tenis, atletske discipline, itd.

Bila je i član Sekcije prve pomoći u sklopu koje je stečene vještine i znanja u pružanju prve pomoći demonstrirala na brojnim školskim akcijama. Uporedo, učestvovala je u realizaciji mnogobrojnih školskih projekata, kao što je npr. projekat „Razglednica grada Mostara“ realizovan u sklopu Sajma srednjih mostarskih škola.

U novembru 2014. godine učestvovala je na Kantonalnom takmičenju iz bosanskog jezika i književnosti.

Merima je i aktivni član Crvenog križa Mostar i član ŽN/FK „MOSTAR“ iz Mostara. Ona je prva nogometašica s područja Mostara koja je nosila dres sa državnim grbom. Kao reprezentativka BiH ostvarila je brojne rezultate, od kojih ističe osvajanje UEFA U18 međunarodnog razvojnog turnira.

U periodu od 2010. do 2013. godine Merima je bila i aktivni član ŽFK „Leotar Tex“ iz Trebinja, te je ostvarila izuzetno zapažene rezultate, od kojih su joj najdraži osvajanje duple krune odnosno prvenstva i Kup-a RS.

12 godina Merima je bila član i Judo kluba „Mostar“. Osvojila je mnogobrojne nagrade, priznanja i pohvale, od kojih posebno ističe titulu Najbolje i najuspješnije kadetkinje u 2012. godini, zatim titulu Viceprvaka Balkana u kategoriji -63kg, kadetkinje, titule višestrukog prvaka BiH i FBiH u različitim uzrasnim i težinskim kategorijama, i titulu Najuspješnije sportiskinje Grada Mostara u različitim uzrasnim kategorijama.

Merima planira upisati Internacionalni Burch univerzitet, odsjek Genetika i bioinžinjering, te nastaviti se baviti sportom.

Mlađim generacijam poručuje: „Samo redovnim učenjem, trudom i zalganjem može se postići uspjeh, bilo da se radi o školi ili sportu. Učiti uvijek treba s razumijevanjem, bez velikog opuštanja i učenja napamet. Ukoliko dobro isplanirate svoje vrijeme onda možete stizati sve - učenje, treninge, takmičenja, utakmice, izlaske, druženja... Pored toga, važno je uvijek vjerovati u sebe i sve svoje sposobnosti. Svaki dan i svaki čas su prilika da se nauči nešto novo. Znanje je temelj koji se nadograđuje.“

 

 

 

Školska 2013/2014. godina

 

 

U vrlo jakoj konkurenciji, Odlukom Nastavničkog vijeća Srednje medicinske škole Mostar, titulu učenice generacije 2013/2014. ponijela je Adela Golić, učenica IVc odjeljenja.

adela golic uc generacije 2013 2014

Adela je, pored odličnog uspjeha i primjernog vladanja, u sve četiri godine aktivno učestvovala i doprinijela radu sljedećih sekcija: debatnoj, CIVITAS, historijskoj, literarnoj i sportskoj.

Uporedo, ostvarila je zapažene rezultate na brojnim takmičenjima: prvo mjesto na Školskom takmičenju iz propedeutike, prvo mjesto na Školskom takmičenju iz matematike, učešće na Kantonalnom i na Federalnom takmičenju iz matematike.

Svojom posvešćenošću i uspjesima u Školi, na raznim takmičenjima i manifestacijama, kao i svestranošću, odgovornom pristupu prema radu, solidarnošću i iskrenim drugarstvom, Adela je zasluženo ponijela titulu učenice generacije.

 

“ U toku svog školovanja maksimalno sam se zalagala da postignem što bolje rezultate, kako bih opravdala povjerenje ukazano od strane profesora i roditelja. Iz Škole ću ponijeti znanje i drage uspomene, a to je svakako najveće bogatstvo. Budućim generacijama poručujem da budu uporni, jer jedino upornost vodi do uspjeha.”, ističe Adela.

 

Nakon srednje škole Adela namjerava upisati Farmaceutski fakultet.

 

Kao i svima našim učenicima i učenicama, i Adeli želimo puno sreće, zdravlja i uspjeha u životu!

 

 

 

Školska 2012/2013. godina 

 

 

 

Selma Kurtanović, učenica IVa odjeljenja, proglašena je učenicom generacije 2012/2013. na sjednici Nastavničkog vijeća održanoj 15. maja 2013.godine. U nastavku vam donosimo Selminu biografiju i planove za budućnost.

Ucenica generacije Selma Kurtanovic 2013

 

Želimo joj puno sreće, zdravlja i uspjeha u životu!

 

“Osnovnu školu završila sam u Bijelom Polju - Potoci. U toku osmogodišnjeg školovanja imala sam odličan uspjeh, primjerno vladanje i odlične ocjene

iz svih nastavnih predmeta.
2009. godine sam upisala u Srednju medicinsku školu Mostar jer sam uvijek pokazivala zanimanje za medicinsku struku. Već od prvog razreda

sam učestvovala u raznim nastavnim i vannastavnim aktivnostima i bila član mnogih sekcija.
Na školskom takmičenju iz matematike, osvojila sam treće mjesto, kao učenica prvog razreda.
Osim toga, uvijek sam voljela timski rad, pa smo u sklopu tima prošle godine osvojili drugo mjesto iz demokratije,a u aprilu ove godine prvo mjesto

kao rukometna ekipa.
Kroz četiri godine školovanja u Srednjoj medicinskoj školi Mostar imala sam odličan uspjeh, primjerno vladanje i odlične ocjene iz svih nastavnih predmeta, kao i u osnovnoj školi.
U slobodno vrijeme bavim se folklorom.

 

Nakon srednje škole namjeravam upisati Fakultet zdravstvenih studija, smjer radiologija. Ukoliko budem u mogućnosti planiram magistrirati i zaposliti se u svojoj struci.”

 

 

 

© 2013 Srednja medicinska škola - Mostar.
Design by grizovic.com