Oglasna tabla

ponedjeljak, 07 Oktobar 2019 11:44

Edukativno, interaktivno i opušteno obilježavanje 5. oktobra

Biti učitelj nije posao, biti učitelj je voljeti, osjećati, umjeti. Vidjeti dalje nego što oko gleda, strah pretvoriti u sigurnost i ljubav, čuvati osmijeh na usnama i želju za znanjem u očima. Biti učitelj znači najlošiju situaciju pretvoriti u priliku, znati, razumjeti, brinuti. Učitelj je predan, odgovoran, požrtvovan i istrajan u radu. Obilježavanje Svjetskog dana učitelja naglašava značaj ove časne i plemenite profesije. Taj dan je 5. oktobar. Proglasio ga je UNESCO 1994. godine u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja. Ove godine petak je bio nenastavni dan, dan kada je u našoj školi održana svečana sjednica Nastavničkog vijeća. Profesori, učitelji naše škole okupili su se kako bi u edukativnoj, interaktivnoj i opuštenoj atmosferi obilježili ovaj Dan i odali počast našoj profesiji.

 

Na početku sjednice direktor je istakao važnost obilježavanja ovog Dana i značaj koji učitelji imaju za društvo u cjelini. Rezimirani su rezultati rada, posebno kada je riječ o radu sekcija i brojnim vannastavnim aktivnostima. Prof. Amna Sefo upoznala je članove NV-a sa sindikalnim novostima i podsjetila prisutne na značaj obilježavanja 5. oktobra.

Prof. Lejla Juklo pripremila je prezentaciju i zajedno s prof. Tanjom Avdić realizovala interaktivnu radionicu u kojoj su učestvovali članovi Nastavničkog vijeća.

Uz kratak historijski osvrt na zvanje „učitelj“, razgovaralo se o savremenim problemima prosvjetnih radnika, o školi, potrebnim sredstvima za rad koji bi omogućili lakšu realizaciju inovativnih metoda rada, o obrazovanju općenito, statusu prosvjetnih radnika u društvu, itd.

 

3

 

 

2

 

 

Nakon edukativnog dijela, kolegice i kolege ovjekovječili su druženje zajedničkom fotografijom, te uz svečani ručak i šetnju u Parku prirode “Hutovo blato” nastavili druženje.

Do nekog novog putovanja, vraćamo se svojim obavezama, našim đacima, ali i iščekujemo odlaske u nove krajeve, susrete s novim ljudima i običajima ove dobre zemlje bosanske i hercegovačke...

 

 

zajednicka

 

 

 

 

© 2013 Srednja medicinska škola - Mostar.
Design by grizovic.com