Oglasna tabla

subota, 05 Oktobar 2019 14:39

Sarah Sarić briljira na daskama koje život znače

Na Memorijalnoj sceni 2532 u ponedjeljak i utorak, 30.9. i 1.10.2019. godine Teatar mladih Mostar, u okviru eMTeeM-ovog projekta kontinuirane saradnje sa školama i odgoja pozorišne publike, izveo je za učenike Srednje medicinske škole Mostar predstavu “Fatima, nevjesta od boli”, po tekstu Ljubice Ostojić i u režiji Seada Đulića.

 

U predstavi igraju: fenomenalna Sarah Sarić (glavna uloga), Edina Delalić, Šejma Delalić, Iman Dilberović, Ali Kamer Aksoy, Haris Habibija, Faris Količić, Haris Pašić, Miran Bečević, Adis Sandžaktar i Kemo Krpo.

 

“Fatima, nevjesta od boli” je predstava koja na potpuno nov način čita čuvenu baladu “Hasanaginica” i ovaj put kompletan događaj priča i problematizira iz vizure žene.

 

Naša Sarah odavno pokazuje velik interes za glumu i umjetnost, a članica je Teatra mladih već dvije godine. U ulozi Fatime, Sarah je postala najistaknutija članica ove dramske grupe i obilježila je jednu od najboljih predstava Teatra mladih.

Sarah osvaja svojim šarmom, tajanstvenim glasom, pogledom…Sarah osvaja emocijom i fenomenalnom glumom! Njena gluma nikoga neće ostaviti ravnodušnim!

 

Nadamo se da će Sarah ostvariti svoj san, upisati glumu na Akademiji dramskih umjetnosti i profilirati se u poznato glumačko lice na bh.sceni, i šire.

Želimo joj još puno uloga, te dugu i uspješnu karijeru na daskama koje život znače.

 

Predstava Fatima okt 2019

 

 

 

© 2013 Srednja medicinska škola - Mostar.
Design by grizovic.com