Printaj ovu stranu
utorak, 01 Januar 2019 16:27

Zimski bazar

Zimski grad "Winterwill by Coca-Cola" je projekat Tima Mostar 2024. koji priprema mostarsku kandidaturu za Evropsku prijestolnicu kulture. Zimski grad se održava na Lenjinovom šetalištu do 7. januara sa preko stotinu različitih dnevnih programa. Jedan od njih je i Zimski bazar koji je održan 28.12.2018. godine. Bazar je okupio sve mostarske srednjoškolce na jednom mjestu te promovisao njihov rad, kreativnost, inovativnost i humanost.

Naša škola se, zajedno sa Drugom gimnazijom Mostar predstavila prigodnim programom. Nermin Zekić, Đenan Pendić, Senad Bajat, Sarah Sarić, Dino Memić, Ermin i Ervin Pehlić maksimalno su se potrudili da atmosfera na šetalištu u Zimskom gradu bude na zavidnom nivou te da svojim repertoarom zabave sve prisutne. 

Paralelno, na pripremljenom štandu, naši učenici su prodavali proizvode koje su napravili u školskom laboratoriju (labela, sapune, kreme za ruke), a bilo je tu i kreativnih rukotvorina poput narukvica, svijećnjaka i raznih novogodišnjih ukrasa, a veliku pažnju izgledom i ukusom mamili su kolači naših vrijednih učenica. Ovogodišnji Bazar je humanitarmog karaktera i od prikupljenih sredstava kupili smo kojima smo obradovali naše mališane na Pedijatriji Kliničke bolnice "Dr. Safet Mujić"', kao i u Dječjem domu za djecu bez roditeljskog staranja ”Egipatsko selo”.

 

49581118 347517062739444 5849012104371109888 n

 

Dječiji osmijeh nema cijenu. Najveći doprinos su dali: Doris Žutina, Zejna Bećirović, Ajla Kazazić, Amina Čolakhodžić, Kenan Bjelavac, Naida Šafro, Irma Čamo, Selma Elezović, Aldijana Marić, Samra Kurtanović, Anisa Mustafić, Lejla Macić, Majla Gosto i Emina Novaković.

Pohvaljujemo ih i ponosimo se njima!