Oglasna tabla

ponedjeljak, 17 Decembar 2018 20:53

Senad Bajat među najboljim učenicima u Federaciji Bosne i Hercegovne

 organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke u petak, 7.12.2018. godine, upriličena je dodjela nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine u školskoj 2017/2018. godini. Na svečanosti su nagrađena 54 osnovnoškolca i srednjoškolca, a priznanja su uručena i školama koje pohađaju nagrađeni učenici.

Po tri učenika osnovnih i srednjih škola iz svakog kantona nominirala su kantonalna ministarstva obrazovanja, osim resornoga ministarstva iz Zapadnohercegovačkog kantona. Iz Hercegovačko-neretvanskog kantona titulu najboljih odnijeli su također tri učenika od kojih je i Senad Bajat, učenik Srednje medicinske škole Mostar.

 

Senad se u toku srednjoškolskog obrazovanja, ali posebno u protekloj 2017/2018. godini istakao učešćem na brojnim takmičenijima na kojima je ostvario odlične rezultate. Neki od njih su Noć istraživača 2017., Regionalno i Državno debatno takmičenje, takmičenje u pisanju istraživačkih radova na nagradnom konkursu Arhiva HNK, te ostala školska takmičenja. Član je brojnih školskih sekcija sa kojima je ostvario i realizovao mnoge projekte i humanitarne akcije. Senad je i predsjednik Vijeća učenika naše škole gdje u saradnji sa ostalim učenicima planira i provodi akcije i dalji rad učenika.

 

Senad Bajat 7 12 2018 najbolji ucenici 1

 

Kontinuirano je učestvovao u društveno - korisnom volonterskom radu, humanitarnim, kulturnim i drugim aktivnostima, afirmišući na taj način ne samo obrazovnu, nego i odgojnu ulogu škole.

 

Federalno ministarstvo zadnjih 12 godina organizuje nagrađivanje učenika osnovnih i srednjih škola, a u ovoj formi treću godinu. Federalna ministrica obrazovanja i nauke, prof. dr. Elvira Dilberović je istakla da se nagrađivanjem i promovisanjem najboljih učenika u FBiH želi pružiti podrška učenicima da ustraju u radu i učenju kako bi i narednih godina nastavili nizati uspjehe.

Senad nije krio oduševljenje zbog osvajanja ove nagrade te je rekao da je „ovo priznanje samo kruna dugogodišnjeg truda i zalaganja u učenju i obrazovanju, kako kroz osnovnu, tako i kroz srednju školu, te da je za svoj uspjeh najviše zahvalan svojoj porodici koja ga u svemu podržava.

 

Čestitamo Senadu i želimo mu mnogo sreće i uspjeha u daljem životu i radu!

 

https://vijesti.ba/clanak/430848/nagradeni-najbolji-ucenici-osnovnih-i-srednjih-skola-u-fbih

https://dnevni-list.ba/osnovcima-500-srednjoskolcima-600-maraka-nagradeni-najbolji-ucenici-u-fbih/

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nagradjeni-najbolji-ucenici-u-fbih-ostati-i-uspjeti-u-svojoj-avliji/181207069

https://faktor.ba/vijest/nagradeni-najbolji-ucenici-u-fbih/14139

 

 

© 2013 Srednja medicinska škola - Mostar.
Design by grizovic.com