Oglasna tabla

petak, 27 April 2018 23:27

1. mjesto na državnom takmičenju u poduzetništvu

17. aprila u Mostaru je održano prvo polufinale "Business Challenge". Ovo je najveće državno takmičenje u poduzetništvu za srednjoškolce iz cijele Bosne i Hercegovine koje organizuje „MUNJA INKUBATOR" sa partnerima (inkubator društvenih inovacija iz Sarajeva). “Business Challenge” se realizuje po međunarodnoj metodologiji globalne mreže „Junior Achievement“, najvećeg obrazovnog programa iz oblasti ekonomije i poduzetništva koje djeluje u 113 zemalja.

U okviru takmičenja učenici rješavaju izazov, tj. poslovni zadatak koji dobijaju od stručnjaka i menadžera. Cilj takmičenja je kreiranje vlastite biznis ideje na osnovu postavljene teme/ zadatka kojeg pripremaju stručnjaci i menadžeri.

Našu školu na državnom takmičenju predstavljale su: Adla Obad, Emina Kreso i Zana Falan koje su raspoređene u različite ekipe.

S ponosom možemo istaći da je Adla Obad sa svojom ekipom osvojila 1. mjesto i direktno se plasirala na balkansko takmičenje. Naše učenice vratile su se bogatije za još jedno veliko iskustvo.

Ovo nije prvi put da naši učenici briljiraju na takmičenju u poduzetništvu. Prošle godine Omar Zolj je sa svojom ekipom osvojio 2. mjesto na državnom, a kasnije i na balkanskom takmičenju.

 

Čestitamo našim učenicama – najboljim mladim bosanskohercegovačkim poduzetnicama!

 

 

 

© 2013 Srednja medicinska škola - Mostar.
Design by grizovic.com